Mobilna Akademia Młodych Orłów ponownie w Wąbrzeźnie

We wtorek 6 listopada o godzinie 16:00 na boisku Szkoły Podstawowej nr 3 odbędzie się bezpłatne szkolenie w ramach Mobilnej Akademii Młodych Orłów. Zajęcia są skierowane przede wszystkim dla trenerów, instruktorów i nauczycieli, jednak udział w nich mogą wziąć również pozostali chętni.

Mobilna Akademia Młodych Orłów to nowy projekt w ramach Polskiego Związku Piłki Nożnej. Celem szkoleń jest podnoszenie kwalifikacji w zakresie treningu dla dzieci i młodzieży oraz monitoring wyróżniających się zawodników w danym powiecie.
Organizatorzy informują, iż szkolenie w Wąbrzeźnie odbędzie się 6 listopada (wtorek) bieżącego roku w godzinach 16:00-19:00 na boisku przy Szkole Podstawowej nr 3. Szkolenie jest bezpłatne i składa się z części teoretycznej, treningu pokazowego oraz gry selekcyjnej. Zajęcia są skierowane zarówno do trenerów, nauczycieli wychowania fizycznego, jak i rodziców oraz osób zainteresowanych tematyką piłki nożnej.