Trenerzy Unii odbyli staż w Arce Gdynia

Sebastian Isbrandt i Tomasz Liszaj w dniach 16-19 stycznia odbyli staż trenerski w Arce Gdynia. Szkoleniowcy Unii w głównej mierze poznali organizację pracy z młodzieżą w gdyńskim klubie.

Trenerzy wąbrzeskich drużyn młodzieżowych staż w klubie Lotto Ekstraklasy rozpoczęli w ubiegłą środę. W pierwszym dniu, po przywitaniu z koordynatorem stażu Robertem Wilczyńskim, mieli okazję obejrzeć trening rezerw Arki oraz drużyn juniorskich U17 i U18 grających w Centralnej Lidze Juniorów. Podczas kolejnego dnia szkoleniowcy Unii dodatkowo poznali historię oraz organizację i funkcjonowanie gdyńskiego klubu. W piątek odbyli spotkanie z Dariuszem Mierzejewskim, który jest koordynatorem Stowarzyszenia Inicjatywa Arka odpowiedzialnego za szkolenie najmłodszych roczników żółto-niebieskich. Dzięki temu unici zyskali możliwość zaznajomienia się ze schematem organizacyjnym i funkcjonowaniem akademii Arki, a dodatkowo obejrzeli treningi grup młodzieżowych. W sobotę, na zakończenie stażu, trenerzy Unii obserwowali sparing rezerw Arki z Wierzycą Pelplin oraz spotkanie drużyny juniorów U18 gdyńskiego klubu ze Stomilem Olsztyn.

You must be logged in to post a comment.