Mobilna Akademia Młodych Orłów ponownie w Wąbrzeźnie

W poniedziałek, 16 grudnia, o godzinie 16:30 w hali sportowej przy Szkole Podstawowej nr 2 odbędzie się bezpłatne szkolenie w ramach Mobilnej Akademii Młodych Orłów. Zajęcia są skierowane przede wszystkim dla trenerów, instruktorów i nauczycieli, jednak udział w nich mogą wziąć również pozostali chętni.

Mobilna Akademia Młodych Orłów to projekt w ramach Polskiego Związku Piłki Nożnej. Celem szkoleń jest podnoszenie kwalifikacji w zakresie treningu dla dzieci i młodzieży oraz monitoring wyróżniających się zawodników w danym powiecie.
Organizatorzy informują, iż szkolenie w Wąbrzeźnie odbędzie się 16 grudnia (poniedziałek) bieżącego roku w godzinach 16:30-18:30 w hali przy Szkole Podstawowej nr 2 (ul. Wolności 11). Szkolenie jest bezpłatne i składa się z części teoretycznej, treningu pokazowego oraz gry selekcyjnej. Zajęcia są skierowane zarówno do trenerów, nauczycieli wychowania fizycznego, jak i rodziców oraz osób zainteresowanych tematyką piłki nożnej.